Atlas Agro Science с награда „Агроиноватор“ за 2020 г

03. 11. 2020

Atlas Agro Science с награда „Агроиноватор“ за 2020 г

 

 

Atlas Agro Science спечели отличието в категорията „Агроиноватор“ на Годишните награди на вестник „Български фермер“. По време на днешната церемония, от името на екипа на стартиращата компания Александра Велкова и Дияна Дерменджиева получиха приза, който се връчва за създаването и въвеждането на нови технологии в земеделието, с което допринася за съвременното му развитие.

 

За Atlas Agro Science това е поредната награда тази година, след като през юли месец се класира на първо място на първото по рода си състезание EIT Food Innovation Prizes в България като същевременно спечели и специалната награда на публиката.

 

Стартиращата компания е фокусирала усилията си по усвояването и преработката на отпадъчни утайки и превръщането им в многокомпонентен течен биостимулант. Чрез внедряване на иновативната технология и прилагане на принципите на кръговата икономика, Атлас произвежда 100% екологични продукти по абсолютно безотпадна технология. 

 

„Получавали сме отличия навън, но да получиш и такова вкъщи, е много повече. Нашата млада компания е с намерението и амбицията да трансформира земеделието и да поведе към по-здравословна и по-устойчива продукция“, каза Велкова. Тя изрази надежда, че още повече български производители ще се превърнат в техни партньори.

 

 

„Спряхме се на тази компания, тъй като те правят нещо, за което тепърва ще се говори – да опазваме почвите чисти, да използваме отпадни води за поливане в земеделието. Те вече са награждавани и по други поводи, но ние решихме да отбележим техния успех и сега“, каза Блага Букева, редакционен директор на в. „Български фермер“ при връчването на наградата.

 

Екипът на Институт за агростратегии и иновации – EIT Food Hub България поздравява Atlas Agro Science за отличието „Агроиноватор“ от престижните награди на Български фермер и пожелава на екипа успешна реализация на иновативните идеи.

 

Вижте информация и за другите наградени ТУК.