EIT Food онлайн конференция представя анализ на въздействието на Covid19 върху агрохранителния сектор
Европейският институт за иновации и технологии в храните EIT Food кани всички заинтересовани страни на 28 октомври 2020 г. (сряда), от 11.00 ч. на онлайн конференция „Агрохранителният сектор в Южна и Централна Източна Европа. Възможности, произтичащи от Covid19 за страните от Регионалната иновационна схема“.
Какво можем да направим, за да се подготвим по-добре за трансформацията на агро-хранителния сектор след коронавирус кризата? Какво можем да научим от кризата и какво да очакваме от бъдещето след Covid19? Това са част от въпросите, на които ще търсят отговорите участниците в онлайн конференцията.
Участвайте в събитието, представящо резултатите от въздействието на Covid19 върху агрохранителния сектора в Южна и Централна Източна Европа, събрани в прогнозния анализ на EIT Food, направен от Deloitte и Lantern.
Регистрирайте се за конференцията ТУК
ПРОГРАМА
10.00-10.10 Приветствие и правила на срещата
10.10-10.20 Какво представлява EIT Food и защо направихме прогнозен анализ на въздействието на COVID19?
10.20-11.10 Бъдещи сценарии за доставчиците на първично производство и суровини - как COVID19 промени начина, по който произвеждаме и преработваме храната?
11.10-12.00 Бъдещи сценарии за ритейл и HoReCa секторите - как COVID19 промени начина, по който купуваме и консумираме храна?
12.00-12.40 Как възможностите, свързани с COVID19, могат да бъдат превърнати в светлината на Зеления пакт, Стратегията „От фермата до трапезата“ и Стратегиите за интелигентна специализация?
12.40-12.50 Сесия с въпроси и отговори
12.50 - 13.00 Заключителни думи
Модератор: Наташа Фут, журналист, euractiv.com
Събитието е безплатно. Събитието ще се проведе на английски език.
Регистрация: https://bit.ly/30R47oe
EIT Food е пан-европейско партньорство с ориентиран към потребителите подход, който има за цел да подпомогне иноватори, предприемачи и студенти да разработват и развиват решения на предизвикателства, пред които е изправено обществото в световен мащаб, да ускорят развитието и внедряването на иновациите, да създават работни места и кариери и в крайна сметка да повишат конкурентоспособността на Европа. Като една от най-мащабните световни инициативи, свързани с храните, EIT Food иска Европа да поведе една глобална революция в производството и иновациите при храните. Целта на EIT Food e да промени начина, по който нашата храна се произвежда, доставя, консумира и рециклира и да създаде стабилен във времето и ефективен хранителен сектор, подкрепящ една устойчива и кръгова био-икономика.
EIT Food е част от Европейския Институт за Иновации и Технологии EIT и в своите действия прилага Регионалната Иновационна Схема (RIS) на EIT. RIS е обединяващата схема на EIT общността, която има за цел да допринесе за подсилването на иновациите в европейските държави и региони, които принадлежат на групата на "скромните и умерени" иноватори, според разпределението, посочено в European Innovation Scoreboar.