EIT Food онлайн конференция представя анализ на въздействието на Covid19 върху агрохранителния сектор

22. 10. 2020

EIT Food онлайн конференция представя анализ на въздействието на Covid19 върху агрохранителния сектор

 

 

Европейският институт за иновации и технологии в храните EIT Food кани всички заинтересовани страни на 28 октомври 2020 г. (сряда), от 11.00 ч. на онлайн конференция „Агрохранителният сектор в Южна и Централна Източна Европа. Възможности, произтичащи от Covid19 за страните от Регионалната иновационна схема“.

 

Какво можем да направим, за да се подготвим по-добре за трансформацията на агро-хранителния сектор след коронавирус кризата? Какво можем да научим от кризата и какво да очакваме от бъдещето след Covid19? Това са част от въпросите, на които ще търсят отговорите участниците в онлайн конференцията.

 

Участвайте в събитието, представящо резултатите от въздействието на Covid19 върху агрохранителния сектора в Южна и Централна Източна Европа, събрани в прогнозния анализ на EIT Food, направен от Deloitte и Lantern.

 

Регистрирайте се за конференцията ТУК 

 

ПРОГРАМА

10.00-10.10 Приветствие и правила на срещата

 

10.10-10.20 Какво представлява EIT Food и защо направихме прогнозен анализ на въздействието на COVID19?

 

10.20-11.10 Бъдещи сценарии за доставчиците на първично производство и суровини - как COVID19 промени начина, по който произвеждаме и преработваме храната?

 

11.10-12.00 Бъдещи сценарии за ритейл и HoReCa секторите - как COVID19 промени начина, по който купуваме и консумираме храна?

 

12.00-12.40 Как възможностите, свързани с COVID19, могат да бъдат превърнати в светлината на Зеления пакт, Стратегията „От фермата до трапезата“ и Стратегиите за интелигентна специализация?

 

12.40-12.50 Сесия с въпроси и отговори

 

12.50 - 13.00 Заключителни думи

Модератор: Наташа Фут, журналист, euractiv.com

 

Събитието е безплатно. Събитието ще се проведе на английски език.

Регистрация: https://bit.ly/30R47oe 

 

EIT Food е пан-европейско партньорство с ориентиран към потребителите подход, който има за цел да подпомогне иноватори, предприемачи и студенти да разработват и развиват решения на предизвикателства, пред които е изправено обществото в световен мащаб, да ускорят развитието и внедряването на иновациите, да създават работни места и кариери и в крайна сметка да повишат конкурентоспособността на Европа. Като една от най-мащабните световни инициативи, свързани с храните, EIT Food иска Европа да поведе една глобална революция в производството и иновациите при храните. Целта на EIT Food e да промени начина, по който нашата храна се произвежда, доставя, консумира и рециклира и да създаде стабилен във времето и ефективен хранителен сектор, подкрепящ една устойчива и кръгова био-икономика.

 

EIT Food е част от Европейския Институт за Иновации и Технологии EIT и в своите действия прилага Регионалната Иновационна Схема (RIS) на EIT. RIS е обединяващата схема на EIT общността, която има за цел да допринесе за подсилването на иновациите в европейските държави и региони, които принадлежат на групата на "скромните и умерени" иноватори, според разпределението, посочено в European Innovation Scoreboar.